Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Mladinski odsek Natisni stran
 

MLADINSKI PLANINSKI TABOR – kratko poročilo
26.08.2005

Letos smo devet dni, od 16. do 24. 7., preživeli na Rudnem polju na Pokljuki. Za ta čas so naš dom postali šotori, planinska družba pa je bila res pisana: udeleženci v starosti od 6 do 13 let, vodstvo pa ... no, menda ne mislite, da vam bomo zdaj pisali še leta – je bilo vendarle nekaj žensk v vodstvu, kako pa je z omembo let pri teh, pa vsi vemo.
Vseh skupaj nas je bilo 30, od tega 23 otrok.

Vodja tabora je bil Emil Pevec, ki nam je že prvi dan dal vedeti, da ima vodja tabora vedno prav, a se nam zato ni nič slabše godilo. Za otroke smo kot vodniki skrbeli še Boštjan Kralj, Tomaž Kocman, Urša Košir in Irena Mučibabić, kot pomočnika vodnikov pa Simon Kralj in Ani Jeretina. Za lačne želodce se je letos trudila vedno dobrovoljna Rezka Zemljak.

Vreme bi sicer lahko bilo boljše, ampak smo se na skoraj vsakodnevne pošiljke dežja hitro navadili in postali varčni pri oblačilih; res bi bilo škoda vsak dan obuti nove nogavice, če so bile pa tako hitro blatne. Mame pa v 'jok', ko smo se packi vrnili domov.

Dneve v naravi smo namenili hoji po ravnem in v hrib. Že drugi dan smo vsi osvojili Viševnik – Rudnemu polju najbližji dvatisočak, predvsem najmlajši pa so poželi nekaj začudenih in hkrati odobravajočih pogledov in komentarjev.
Vreme nam je letos od dvatisočakov namenilo le še Veliki Draški vrh, kamor se je povzpela skupina bolj izkušenih mladih planincev. Smo se pa vsi pod vodstvom Tomaža Berganta, nadzornika TNP, sprehodili še po 'Pokljuški poti', ogledali smo si planino Zajamniki, se povzpeli do Blejske koče na Lipanci, najmlajši pa še do Vodnikovega doma na Velem polju.
Kadar nismo hribolazili, smo se posvečali ustvarjalnim delavnicam, družabnim dogodkom in poučnostim.
Kaj več, kaj smo počeli, si poglejte v okvirnem povzetku naših dejavnosti po dnevih in v fotogalerijah.
Kaj pa o taboru menijo udeleženci, vam bo hitro jasno, če preletite rezultate ankete, ki smo jo izvedli zadnji dan.

Da je tabor uspel tako dobro, kot je, se moramo seveda najprej zahvaliti celotnemu vodstvu tabora in seveda vsem tistim, ki so nam pri pripravi in izvedbi tabora kakorkoli pomagali.

Pomagali so nam:
OŠ Trzin, INA plin – Plinarna Trzin, Občina Trzin, Tomaž Bergant - nadzornik TNP, Slovenska vojska – Vadbeni center na Rudnem polju, Zlata in Franc Kralj, Občinski štab Civilne zaščite Trzin, Franc Valenčak, Brane Zemljak, Marko Ravnikar, Zlato Gajšt s sodelavci, …
če smo koga v zahvali izpustili, se iskreno opravičujemo.

Kratko poročilo (pdf)

fotogalerija št. 1
fotogalerija št. 2
fotogalerija št. 3
fotogalerija št. 4
fotogalerija št. 5

fotogalerija št. 6
fotogalerija št. 7
fotogalerija št. 8

fotogalerija št. 9
fotogalerija št. 10

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.