Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Mladinski odsek Natisni stran
 

Sodelovali smo v akciji "NVO gre v šolo 2018/19"
04.11.2018

V tednu otroka je tudi letos (tretjič) potekala akcija "NVO gre v šolo". Namen le-te je povezati lokalne nevladne organizacije z osnovnimi šolami. V osrednjeslovenski regiji je bila akcija uspešno izvedena na OŠ Domžale, OŠ Venclja Perka Domžale, podružnični šoli Ihan, OŠ Louisa Adamiča Grosuplje, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Hinka Smrekarja Ljubljana in v OŠ Trzin. V zasavski regiji so sodelovale 4 šole (OŠ Litija, OŠ Tončke Čeč Trbovlje, OŠ Toneta Okrogarja in POŠ Dole pri Litiji).
Skupaj je sodelovalo več kot 3500 učencev osnovnih šol, katerim se je predstavilo okrog 70 različnih nevladnih organizacij.

Učenci vseh vključenih osnovnih šol so se tekom pouka seznanili z različnimi nevladnimi organizacijami.
Vsako šolsko uro so preživeli pri eni od sodelujočih nevladnih organizacij, ki so jim na zanimiv in interaktiven način predstavile svoje dejavnosti. Tako so ta dan učenci preživeli malo drugače, z izvajanjem različnih aktivnosti preko katerih so izvedeli kaj vse se dogaja in kako lahko preživljajo svoj prosti čas v lokalnem okolju.

Na OŠ Trzin je akcija potekala 2. 10. 2018. Predsednik PD je breme predstavitve prevzel na svoja pleča … pet šolskih ur intenzivnega dela z najmlajšimi (1.b, 2.a in b ter 3.a in b) je bilo kar napornih. A je (sploh v 2. in 3. razredu) kar hitro našel skupen jezik z otroci. Lepe fotografije gora, planinska pravljica, zgodbe z gora … vse to je na koncu otroke pritegnilo in kar je najpomembnejše. Nekaj otrok se je odločilo, da je ravno planinstvo tisto, kar bi radi počeli v življenju. Mi pa jim rečemo le: Pametna odločitev in dobrodošli med nami.


Slikali se sicer nismo ... nas je pa 1. A razred prijazno sprejel in gostil ves potrebni čas.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.