Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Mladinski odsek Natisni stran
 

Polhograjska Gora (MO)
14.06.2018

Če smo jo lansko leto mahnili na Polhograjsko Grmado, je bil letos čas, da smo se odpravili na sosednji breg in osvojili Polhograjsko Goro.

Ker smo se do Polhovega Gradca odpravili z avtobusom, smo se zbrali na avtobusni postaji v Ljubljani pod uro že pred 7. uro zjutraj. Po pol ure vožnje smo bili že na izhodišču. Najprej smo se odpravili mimo gradu do čebelarskega doma, kjer smo pozajtrkovali. Okrepčani smo pot nadaljevali mimo Blagajevega spomenika in se po strmi markirani poti hitro vzpenjali proti vrhu. Ker je bilo zelo soparno, smo imeli več krajših odmorov, da smo se malo odžejali. Na vrhu smo se najprej razgledali po okolici, pojedli malico iz nahrbtnika in se posladkali s sladkimi češnjami, s katerimi nas je razveselil vodnik Jaka. Največje doživetje pa je bil zagotovo jadralni padalec, ki je na vrhu razprl svoje padalo in pogumno zajahal veter.

Sestop je bil hiter, pot pa smo nadaljevali po Blagajevi poti mimo lesenih igral in vodnega zajetja, kjer smo si s hladno izvirsko vodo napolnili izpraznjene čutarice. Ker smo bili zelo hitri je do odhoda avtobusa manjkala še debela ura, ki smo jo izkoristili za raziskovanje grajskega vrta. Tam smo se tudi posladkali s sladoledom in tako zaključili zadnji planinski izlet v tem šolskem letu.


Prisopihali smo nad oblake


Razgled na Polhov Gradec


Bravo mi!


Grajski vrt


Zaslužen sladoled

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.