Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Mladinski odsek Natisni stran
 

Ajdna in šepet zgodovine
17.11.2017

Na Martinovo soboto, 11. novembra 2017, smo se podali na Ajdno, lep razgledni vrh na južnem pobočju Stola v osrčju Karavank.

Naš izlet se je pričel v Ljubljani kjer smo se vkrcali na avtobus in se odpeljali do vasi Koroška Bela. Sprehodili smo se skozi vas in se podali v pozno jesensko obarvan gozd. Že po nekaj metrih smo imeli prvi postanek in malico. Pot smo nadaljevali po zmerno strmem gozdnem pobočju in na poti do vrha premagovali blatne ovire, ki so bile posledica preteklega deževnega tedna in dela v gozdu.

Ker so mlajšim udeležencem med potjo hitro pojenjale moči, smo se razdelili v dve skupini. Mlajša je tako osvojila razgledno točko kakih 30 minut pod vrhom Ajdne, medtem ko se je starejša skupina odpravila do vrha.

Čeprav Ajdna na prvi pogled ne zgleda nič posebnega tik pod vrhom skriva arheološko najdišče, ki priča o njeni pestri zgodovini. V zavetju arheološkega najdišča smo pojedli malico, se pozabavali v kupu jesenskega listja nato pa se urno podali v dolino, saj se nam je že pošteno mudilo na vlak. Nekaj minut pred njegovim odhodom sta se obe skupini ponovno združili na železniški postaji, kjer nam je ostalo ravno prav časa za nekaj bansov, ki jih imajo otroci izjemno radi.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.