Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Mladinski odsek Natisni stran
 

MPT Podvolovljek (11) - 8. dan (26.7.2008)
26.07.2008

Še malo, pa bo tabora konec. Ostal bo v spominu kot eden najbolj deževnih; na srečo vsaj v šotorih letos niso potrebovali znanja plavalnih veščin tako kot v Bavšici pred leti.

 

Ob 23. uri smo dobili kratko poročilo iz tabora. Danes so se taboreči povzpeli do slapa Cuc in Riherske jelke. Predvidevamo, da so se med vzponom izdatno potili, saj je bilo dopoldne in del popoldneva sončno in vroče. čisto prijazno je bilo vreme tudi ob začetku lova za zakladom, potem pa se je po slabi uri tako močno ulilo, da so morali to zabavno in poučno dogodivščino žal prekiniti.

 

Dež žal ni ponehal niti zvečer, zato je odpadla tudi 'Kraljeva čevapdžnica' – za nepoučene: gre za večer, ko brata Kralj izkazujeta svoje 'roštiljske' spretnosti in velikodušno napečeta čevapčiče, hrenovke, bučke … Žar so tako zamenjali s štedilnikom, bratoma Kralj pa je biznis prevzela kuharica Rezka, tako da taboreči niso ostali brez obljubljenih čevapčičev in ostalih priboljškov.

Zagotovo se je ob dobri hrani dogajalo še kaj zanimivega.

 

Predvidevamo, da je bil ob 23. uri v taboru že mir, edini hrup pa so žal povzročale deževne kaplje na šotorskih platnih.

Vodstvo močno upa na kak sončni žarek v jutrišnjem dnevu. Mi seveda vsem želimo kar cel sončen dan, saj pospravljanje tabora v dežju ni ravno prijetno.

  • Ob koncu celodnevnih novičk s tabora se zahvaljujemo našima rednima poročevalcema Simonu in Boštjanu. Za prevoz in dostavo slik (USB ključi so zakon!) smo dolžni en hvala lepa Zlati in Francu Kralj ter Branetu Zemljaku. Z obdelavo novičk sva se trudila Emil in Irena, Emil pa je vse skupaj tudi postavil na splet.

Upamo, da ste nas radi brali in da ste tako lažje preživeli čas brez otroškega vrišča v stanovanju.

V prihodnjih dneh vas vabimo še na ogled preostalih slik s tabora. 

SLIKE:

1. Jutranji ritual - med njim se da še marsikaj poklepetati.

 

2. Taborna kuhinja z Rezko - ki je, kot kažejo ankete, še vedno zakon!

 

3. Na poti proti slapu Cuc.

 

4.

 

5. Slap Cuc je ena večjih znamenitosti doline Podvolovljek. Dvostopenjski, skoraj 60 metrov visok slap (na sliki je le Spodnji slap, visok ok. 30 metrov) se nahaja pod Velikim Rogatcem v Riharjevem grabnu (na nekaterih zemljevidih boste našli ime Rogačnikov graben).

 

6. Riharska jelka je mogočno drevo. Raste na zahodnem pobočju Rogatca, v bližini opuščene planine. Visoka je preko 20 metrov, njen obseg pa znaša zavidljivih 585 cm.

 

7. Tokrat smo jo poskusili objeti z dlanmi.

 

8.

 

9. Pa še nekaj utrinkov z izleta.

 

10.

 

11.

 

12.

 

13. Skupaj z Riharsko jelko.

če imate kakršnokoli vprašanje, pripombo, pohvalo, itd - glede poročanja s tabora, pa lahko pišete na info@onger.org.

Sobotni 'WC-cajtng': 8. del (26. 7. 2008) - (pdf, 823 kB)

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.