Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Športno-plezalni odsek Natisni stran
 

Državno prvenstvo OŠ Slovenije v športnem plezanju
04.05.2018

V Vojniku so v soboto, 14. aprila, gostili osnovnošolsko prvenstvo v športnem plezanju. Na njem je sodelovalo 138 učencev in učenk iz vse Slovenije.
Na tekmovanje so se uvrstili najboljši tekmovalci v kategorijah mlajših (6. in 7. razred) in starejših (8. in 9. razred) deklic in dečkov brez licence iz področnih tekmovanj v Trbovljah in Šenčurju in vsi tekmovalci z licenco za nastopanje na tekmah Državnega prvenstva v sezoni 2017.
Učenci in učenke so tekmovali v dveh starostnih kategorijah ter ločeno v konkurenci licenciranih in nelicenciranih tekmovalcev.

Tekmovanje je potekalo na način, ki se imenuje "plezanje na flash". To pomeni, da so tekmovalci lahko gledali tekmovalce, ki so plezali pred njimi. Vse kategorije do starejših učencev in učenk z licenco, so plezali z varovanjem z vrha. Starejši učenci in učenke z licenco pa so plezali s sprotnim vpenjanjem.
Vsi tekmovalci so plezali dve smeri. Za rezultat je štel skupni seštevek obeh smeri po pravilniku KŠP.

Trzinsko OŠ sta zastopali nekdanji članici našega ŠPK, Nina Kralj in Minea Gorec, ki sedaj trenirata v ljubljanskem Društvu za razvoj plezalne kulture (DRPK).
V kategoriji Mlajše deklice z licenco DP (2005 - 2006) je med 18 tekmovalkami je Nina Kralj delila 8. mesto, v kategoriji Starejše deklice z licenco DP (2003 - 2004) pa je v konkurenci 22 tekmovalk Minea Gorec delila 14. mesto.

Čestitke obema.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.