Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Športno-plezalni odsek Natisni stran
 

1. tekma Zahodne lige na Jesenicah
17.02.2015

Zahodna liga je namenjena mladim plezalcem, ki šele vstopajo v svet tekmovanj in si s svojo udeležbo naberejo prvih izkušenj. Za tekmovalce z licenco je tekmovanje uvod v pomladanski pričetek državnega prvenstva. Za vse pa priložnost, da se po mrtvi zimski sezoni zopet srečujejo s svojimi "plezalskimi" kolegi in sklepajo nova znanstva, v sproščujočem in zabavnem okolju.

Iz spletne predstavitve tekmovanja

 

Prva tekma Zahodne lige 2015 je bila v soboto, 7. 2. 2015. Na Jesenicah so se mladi plezalci pomerili v hitrostnem plezanju. Iz telovadnice OŠ Poldeta Stražišarja je bilo slišati glasno navijanje in spodbujane tekmovalcev daleč naokrog.
Naslednja tekma bo v Radovljici 7. marca. Na vrsti je balvanska preizkušnja.
Več na spletni strani Zahodne lige >>>

Tokrat je naš ŠPO predstavljala samo Nina Kralj, ki je v kategoriji "Starejše cicibanke" zasedla 25. mesto. Čestitamo.

 

Kratek komentar:

Pravzaprav sta v isti kategoriji nastopili naši donedavni članici Minea (14. mesto) in Prija (27. mesto), ki sta "neopazno" odšli v ljubljansko Društvo za razvoj plezalne kulture. To je, žal, realna slika oz. prekletstvo priljubljanskih društev - če se še tako trudimo, ne moremo zadržat neke večje ekipe, ki bi morda v prihodnjih letih predstavljala tisti kakovosten del mladih športnih plezalcev, ki bi v Trzinu potegnil športno-plezalni voz naprej. Zavedamo se, da so pogoji drugje boljši ... da je drugje denarja več (tudi vadnine so precej višje od naše!) - zato še toliko bolj cenimo tiste, ki ostanejo. Ki se borijo za trzinske "barve".

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.