Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Športno-plezalni odsek Natisni stran
 

Razmišljanja o težavnosti smeri v Zahodni ligi
09.04.2013

Po 1. tekmi Zahodne lige v Radovljici (balvani) - video - se je na spletni strani Gore-ljudje.net razplamtela razprava o primernosti oz. težavnosti smeri za udeležence tekmovanja. In še o marsičem …

Soočila sta se dva različna pogleda – razprava je bila na trenutke kar ostra. Upajmo, da bo rodila tudi kakšne nove prijeme, ki bo zagotovila bolj enakovredno tekmovanje tako tistih malo "slabših", kot tistih "odličnih" mladih športnih plezalcev.

Kot primer:
V Vzhodni ligi (Tekmovalni pravilnik Vzhodne lige 2013) so uveljavili "jakostne skupine" (šibkejša in močnejša v kategorijah starejši cicibani / starejše cicibanke, mlajši dečki / mlajše deklice, starejši dečki / starejše deklice), ki se nam, ki smo "majhni igralci" na športno-plezalni sceni, zdi seveda veliko bolj "fer", kot je sedanja organiziranost, kjer tekmovalci, ki se s plezanjem zaradi takih ali drugačnih okoliščin ukvarjajo le enkrat na teden soočijo z nasprotniki, ki se lahko s plezanjem ukvarjajo večkrat na teden.
In ravno opozarjanje na ta problem smo zaznali v oglašanju g. Grilca. To mnenje nam je zato bliže.

Vsekakor bomo otroke iz našega kraja, ki jih zanima športno plezanje, še naprej spodbujali k ukvarjanju z njim. Da naj tekmovanja jemljejo kot nabiranje izkušenj in obenem zabavo. Da na tekmovanjih ne bo prisoten strah pred "slabimi uvrstitvami", ampak naj predvsem uživajo!

Da si boste sami lažje ustvarili mnenje o nakazanem problemu, vam ponujamo v branje naslednje povezave:

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.