Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Športno-plezalni odsek Natisni stran
 

Kratek pregled letošnje sezone v Zahodni ligi
21.05.2011

 
 
   
Letošnja Zahodna liga v športnem plezanju je minila. Letos na (žal le) štirih tekem na umetnih plezalnih stenah:
30. 1. - Ljubljana Šentvid (hitrost),
13. 3. - Radovljica (balvani),
26. 3. - Jesenice (hitrost),
15. 5. - Šenčur (težavnost).

 
 
   
Skupno število 380 plezalcev na vseh štirih tekmah skupaj je bilo za organizatorje pozitivno presenečenje, za trenerje in vodstva klubov pa zagotovilo za porast zanimanja in kvalitete mladinskega plezanja v Sloveniji.
Vodilno vlogo med 22 klubi Gorenjske, Primorske in Ljubljanske regije je letos odigral ŠPO Rašica iz Ljubljane, saj so njegovi plezalci osvojili kar pet pokalov za 1. mesto v skupni razvrstitvi. Dve končni zmagi so osvojile Jesenice, po eno pa Tržič, Radovljica in Korenjak.
Novost letošnjega tekmovanja je bila uvedba kadetske kategorije, ki je doživela dober odziv med sicer manj aktivnimi srednješolci.
Velik razmah zanimanja za tekmovanje Zahodne lige nalaga organizatorjem še bolj kvalitetno izvedbo tekmovanj v letu 2012, zlasti na področju postavitev plezalnih smeri.

Kako so se na tekmah odrezali naši člani?
Glede na pogoje treniranja – solidno! Tekmovali smo le v dveh kategorijah (starejši cicibani in starejše cicibanke).

V kategoriji "starejši cicibani" se je med 50 sodelujočimi na tekmah na končno 14. mesto uvrstil Tim Krašovec, ki je točke (skupaj 74) nabiral na vseh štirih tekmah. Aljaž Pušnik je spustil tekmo na Jesenicah, skupaj zbral 39 točk in pristal na 23. mestu. Jan Jovan je nastopil le na prvi tekmi, na njej osvojil 7 točk in se uvrstil na skupno 40. mesto.

 
 
   
V kategoriji "starejše cicibanke" je sodelovalo na tekmah 51 tekmovalk. Izmed Trzink se je najviše uvrstila Tjaša Jankovič, ki je na dveh tekmah (Radovljica, Jesenice) dosegla 26 točk in zasedla 30. mesto. Nina Rems je na dveh tekmah (Ljubljana, Šenčur) zbrala 8 točk in delila 39. mesto. Pia Pavlič je nastopila le na prvih dveh tekmah. Dosegla je 4 točke in na koncu zasedla 46. mesto. Taja Pezdir pa je nastopila le na drugi tekmi v Radovljici, kjer je v izjemno močni konkurenci ostala brez točk in na koncu delila 47. mesto.

Žal smo še "prekratki" za kakšno uvrstitev med deseterico – najboljša rezultata sta pri fantih dosegla Tim Krašovec na zadnji tekmi (13. mesto) ter Aljaž Pušnik na prvi tekmi (15. mesto). Pri dekletih je nekako odstopala uvrstitev Tjaše Jankovič na tretji tekmi (16. mesto), drugo najboljšo uvrstitev pa je prispevala na prvi tekmi Nina Rems (25. mesto). To mesto je dosegla tudi Tjaša Jankovič na drugi tekmi).

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.