Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Športno-plezalni odsek Natisni stran
 

6. tekma Zahodne lige 2010 (Šenčur) - rezultati
13.04.2010

 
 
   
V nedeljo, 11. aprila je AO Kranj v Šenčurju organiziral 6. tekmo letošnje Zahodne lige. Pravzaprav peto – ker je tekma v Škofji Loki odpadla. Vseeno pa so mladi športni plezalci lahko tekmovali na tekmi več kot lansko sezono. In to je zanje prijetna novost. Upamo, da bo v naslednji sezoni tekem še več. Kako se je torej na zadnji tekmi izkazala naša četverica?

V kategoriji ‘mlajši cicibani’ je prvič tekmoval Jure Močnik in zasedel 17. mesto, enako mesto pa je dosegel tudi Tim Krašovec v kategoriji ‘starejši cicibani’. V kategoriji ‘starejše cicibanke’ je Pia Pavlič zasedla 19. mesto, Nastja Pavlišič pa 22. mesto.

Skupna uvrstitev v letošnji sezoni Zahodne lige
V Zahodni ligi točke dobi prvih trideset tekmovalcev v posamezni kategoriji. V skupnem seštevku so naši tekmovalci, za katere so bile to prve tekme v življenju, zasedli naslednje uvrstitve:
V kategoriji ‘mlajši cicibani’ je Jure Močnik med 25 uvrščenimi s točkami zasedel 24. mesto z 18 točkami. Seveda je treba omenit, da je Jure nastopal le na zadnji tekmi. če bi na vseh, bi bila točkovna bera precej večja. Pričakujemo, da bo Jure naslednje leto dobro zastopal 'naše barve' na vseh tekmah.
V kategoriji ‘starejši cicibani’ sta med 33 uvrščenimi med točke dva naša člana: Tim Krašovec je točke nabiral na vseh petih tekmah in s 122 osvojenimi točkami na koncu osvojil 12. mesto. Amadej Plesničar pa je nastopal le na prvi tekmi in z 20 točkami zaseda 31. mesto.
V kategoriji ‘starejše cicibanke’ smo letos imeli kar tri predstavnice. Med 32 uvrščenimi med točke je Pia Pavlič, ki je nastopila na vseh petih tekmah, zbrala 64 točk in zaseda 20. mesto, Nastja Pavlišič je na štirih tekmah zbrala 31 točk in je na koncu pristala na 26. mestu, Atena Gojak pa je na dveh tekmah zbrala 10 točk in dosegla 31. mesto.

Z uvrstitvami smo seveda zadovoljni. Ne smemo prezreti, da gre za čisto novo generacijo mladih športnih plezalcev (od 8 do 10 let), ki so pokazali pogum in se spoprijeli tudi s pravimi tekmovanji.

PD Onger Trzin se zahvaljuje trenerki Katji za prizadevno delo ter staršem, ki so pomagali pri prevozih na tekme. Na pomoč seveda računamo tudi v prihodnje – sploh sedaj, ko naj bi se mladi plezalci prvič spoprijeli tudi s pravimi oprimki v nekaterih od naših naravnih plezališč.

Pa še to:
V primerjavi z večino nastopajočih, naši otroci trenirajo v precej skromnih razmerah. Najbolj pogrešamo neko manjšo, boulder stenico. Verjamemo, da bo občina ob nameravani gradnji športne dvorane imela posluh in vanjo (v sodelovanju z nami) umestila tudi večjo, moderno plezalno steno, na kateri bi lahko tudi mi organizirali tekme za mlajše kategorije!

Še novica na portalu gore-ljudje,net

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.