Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Po planinsko članarino kar na Petrol!
06.06.2023

Vse do konca septembra lahko planinsko članarino poravnate kar na poti. Hitro, priročno in enostavno na vseh bencinskih servisih Petrol v Sloveniji. Izkoristite vrsto ugodnosti pri obisku slovenskih in tujih gora.

Prodaja planinske članarine med 1. junijem in 30. septembrom 2023 poteka v mreži bencinskih servisov Petrol v Sloveniji.

Članstvo v planinskem društvu prinaša zavarovanje članov PZS za primer trajne invalidnosti, za primer nezgodne smrti, zavarovanje odgovornosti proti tretji osebi in za primer reševanja in zdravljenja s 24-urno asistenco zunaj Slovenije (za člane A velja za ves svet, za člane ostalih kategorij v gorah Evrope in Turčije). Člani lahko uveljavljate še številne ugodnosti:
od 30 do 50 % popusta pri prenočevanju v planinskih kočah v Sloveniji in tujini (v okoli 1200 planinskih kočah v Alpah, Pirenejih in širše),
- 20 % popusta pri nakupu izdaj Planinske založbe PZS in 25 % popusta pri naročnini na Planinski vestnik,
- popust pri nabavi opreme in storitev pogodbenih partnerjev PZS, pri vstopnini v Slovenski planinski muzej in Narodni park Paklenica.
Več informacij na spletni strani clanarina.pzs.si.

Kategorije članstva, ki so na voljo na bencinskih servisih Petrol:

Vrste članstva in višina članarine
A: član z največjim obsegom ugodnosti. (68,00 €)*
B: polnoletna oseba, z osnovnim obsegom ugodnosti. (32,00 €)*
B1: oseba starejša od 65 let, z osnovnim obsegom ugodnosti. (24,00 €)*
S+Š: srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti. (21,00 €)*
P+O: predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti (9,00 €)*

DDV ni obračunan v skladu s 16. členom Pravilnika o izvajanju ZDDV

Pri plačevanju članarine na Petrolu ne morete uveljavljati družinskih popustov. Če želite uveljaviti družinski popust, to uredite pri matičnem planinskem društvu.
* Poleg stroška članarine je potrebno poravnati dodatna 2 € za kritje administrativnih stroškov.

Posameznik, ki na bencinskih servisih Petrol poravna članarino, prejme poleg računa potrdilo, na katerega vnese svoje podatke. S tako izpolnjenim potrdilom lahko 14 dni uveljavlja članski popust pri nočitvah v planinskih kočah v Sloveniji.

POMEMBNO: Zavarovanje, ki je vključeno v članarino se aktivira z vpisom podatkov člana v obrazec na spletni strani clanarina.pzs.si, kamor se vpiše tudi koda iz potrdila. Naslednji dan po vpisu na spletni obrazec je zavarovanje veljavno. Član pa v roku 10 dni na dom prejme tudi člansko izkaznico z znamkico za tekoče leto, s katero lahko koristi vse članske ugodnosti v Sloveniji in v tujini.

Navodila za registracijo: Zavarovanje, ki je vključeno v članarino, se aktivira z vpisom podatkov člana v obrazec na spletni strani www.clanarina.pzs.si, kamor se vpiše tudi koda iz potrdila.

Naslednji dan po vpisu na spletni obrazec je zavarovanje veljavno. V roku 10 dni po prijavi boste na navedeni naslov prejeli znamkico oz. člansko izkaznico z znamkico za tekoče leto, s katero lahko koristite vse članske ugodnosti v Sloveniji in tujini. Ob registraciji je potrebno izbrati tudi planinsko društvo, v katerega se včlanjujete.

 

Splošni pogoji poslovanja za spletno včlanjevanje
S spletno včlanitvijo se včlanite v društvo, ki si ga izberete, in s tem sprejmete pravice in dolžnosti člana, ki izhajajo iz društvenih pravil, Statuta Planinske zveze Slovenije in Častnega kodeksa slovenskih planincev. Društvo, v katerega se je možno spletno včlaniti prek spletne strani PZS, je pisno pooblastilo Planinsko zvezo Slovenije za posredovanje pri včlanjevanju. Posameznik, ki se včlani preko spletne strani Planinske zveze Slovenije postane član izbranega društva in ne neposredno Planinske zveze Slovenije.

Pravice in pogoji zavarovanja, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva:
ugodnosti za člane,
člansko zavarovanje,
dodatna ponudba: turistično zavarovanje z asistenco za tujino.

Več informacij o članarini, zavarovanju in planinstvu najdete na spletni strani clanarina.pzs.si, na elektronskem naslovu clanarina@pzs.si ali na telefonski številki 01 43 45 680.

Srečno in zadovoljno na planinskih poteh!

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.