Uvod
  Aktualno
  Članarina 2017
  Članarina 2018
  Članarina 2020
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Pomoč za gradnjo novega planinskega doma na Okrešlju
16.11.2019

Po požaru, ki je popolnoma uničil priljubljeni Frischaufov dom na Okrešlju, so pri PD Celje Matica odprli poseben bančni račun za pomoč pri zbiranju sredstev za gradnjo nove planinske koče. Hvaležni bodo za vse prispevke.

Potem ko so ognjeni zublji pred dvema letoma uničili Kocbekov dom na Korošici, je PD Celje Matica v začetku novembra doletela nova nesreča. Pogorel je Frischaufov dom na Okrešlju, njihov drugi dom in priljubljena koča med planinci, alpinisti in tudi turisti, kar je velik udarec tako za celjsko planinsko društvo, kot tudi za slovensko planinstvo, ki je v dobrih dveh letih ostalo brez dveh planinskih domov v Kamniško-Savinjskih Alpah na trasi Slovenske planinske poti.


Za vse, ki bi želeli priskočiti na pomoč pri gradnji novega planinskega doma na Okrešlju, je PD Celje Matica odprl poseben račun pri Abanki Celje. TRR: 0510 0801 6743 162
Hvaležni bodo za vse prispevke. Sporočajo tudi, da urejajo tudi SMS-donacije.


Frischaufov dom na Okrešlju je po požaru popolnoma uničen (foto Brane Povše)

"Od Frischaufovega doma na Okrešlju, ki ga je v poletni sezoni obiskalo okrog petindvajset tisoč ljudi, so ostali le še zidovi, ki se ob močnem vetru že sami podirajo. V zadnjih treh letih smo v kočo vložili sto tisoč evrov in smo še globoko v kreditih. Zamenjali smo streho, popolnoma prenovili sobe, prenovili kuhinjo, jedilnico in sanitarije ter uredili novo učilnico za predavanja, tako da bi lahko dom v takšnem stanju deloval vsaj naslednjih dvajset let, požar pa ga je popolnoma uničil. Planinska koča s pomožnim objektom je povsem uničena, prav tako njena notranjost, medtem ko so tovorna žičnica, čistilna naprava in zimska soba ostale nepoškodovane. Po prvi oceni je škode vsaj pol milijona evrov, moramo pa si vzeti čas za premislek, kako se lotiti reševanja te katastrofe, saj je naše društvo v dveh letih v požaru izgubilo dve planinski koči in smo praktično čez noč ostali brez vseh prihodkov, ki bi lahko pripomogli tudi pri obnovi koče na Korošici. Najprej moramo dojeti, da je vse to sploh res," je še vedno pretresen Brane Povše, predsednik PD Celje Matica. Vzrok požara še ni znan, saj policisti, kriminalisti in forenziki zaradi slabih vremenskih razmer še niso mogli opraviti ogleda kraja pogorele koče.

-------------------------

Povezana novica: Frischaufov dom na Okrešlju po požaru popolnoma uničen

vir: pzs.si

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.