Uvod
  Aktualno
  Članarina 2017
  Članarina 2018
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Vrata/Peričnik 2019 | Brezplačno parkiraj in uporabi avtobus
08.08.2019

V okviru aktivnosti spodbujanja trajnostne mobilnosti in umirjanja prometa v dolini Vrata bodo tudi letos avgusta organizirani brezplačni avtobusni prevozi ob koncih tedna na relaciji Mojstrana-Vrata. Odgovorni turizem je zdaj priložnost naših generacij, zato vam priporočamo, da pustite svoje vozilo na enem izmed brezplačnih parkirišč v Mojstrani in se v dolino Vrata odpravite peš, s kolesom ali brezplačnim javnim prevozom.

Prometna problematika alpskih dolin in prelazov ni pereča samo v Julijskih Alpah, pač pa v širšem alpskem prostoru. Hrup, prah, onesnaženost z delci in presežena nosilna zmogljivost okolja imajo negativen vpliv na naravo. Občina Kranjska Gora si skupaj s partnerji, tudi Planinsko zvezo Slovenije, prizadeva trajnostno urediti promet v dolini Vrata. Interes tako naravovarstvenikov kot turističnih delavcev in drugih deležnikov je, da se v Vratih pritisk motornega prometa omili. Določeni predeli v Alpah so v tovrstni politiki obiskovanja primer odlične prakse, ki je običajno kljub začetnim nasprotovanjem in izzivom izredno dobro sprejeta, predvsem pa nujna.
 
Cilj brezplačnih javnih prevozov je spodbuditi obiskovalce k prepoznavanju prednosti tovrstnih prometnih režimov in hkrati upravljavcem podati izredno pomembno izkušnjo. Ustvarjamo novo trajnostno prihodnost zelenega turizma kot priložnost ohranitve kulturnih in naravnih vrednot tega krhkega okolja, kjer so naši predniki več stoletij ohranjali ravnovesje med biotsko pestrostjo in načinom življenja. Odgovorni turizem je zdaj priložnost naših generacij.
 
Uživajte v skrbno varovani naravni in kulturni krajini. Postanite del vizije pri ustvarjanju zelene prihodnosti ter uporabite brezplačne in ugodne možnosti okolju prijaznih oblik prevoza. Zato vam priporočamo, da 10.-11.,15.-18. in 24.-25. avgusta 2019 pustite svoje vozilo na enem izmed brezplačnih parkirišč v Mojstrani in se v dolino Vrata odpravite 
  • peš,
  • s kolesom,
  • z brezplačnim javnim prevozom.
promocijska zgibanka z informacijami, zemljevidom in voznim redom
 
Varujmo naravo in biotsko raznolikost doline Vrata. Zmanjšujmo motorni promet v alpskih dolinah in zaradi boljše izkušnje obiska doline uporabimo javni prevoz

vir: pzs.si

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.