Uvod
  Aktualno
  Članarina 2017
  Članarina 2018
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Pohod ob reki, ki povezuje
31.05.2018

Pohod, ki združuje dva kraja, Kamnik in Domžale, ki ju povezuje ena reka.

V soboto, 9. junija (od 7:00 do 13:00), se lahko udeležite tudi pohoda ob Kamniški Bistrici, ki bo že tretjič povezal Kamničane, Domžalčane in okoličane. Povzemamo vabilo s strani http://domzalec.si:

Občini Domžale in Kamnik z namenom ustvarjati prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezati že leta gradita poti ob reki Kamniški Bistrici.
Na 14-kilometrski trasi (Pohod ob reki) se bodo pohodniki lahko ustavili na 18 točkah, kjer bo poskrbljeno za prijetno druženje in zabaven program: na postojankah se bodo udeleženci lahko osvežili in okrepčali, pozabavali ter se seznanili s koristnimi informacijami.

Na Pohodu ob reki, ki povezuje, bodo organizatorji v sodelovanju z Avtohišo Real poskrbeli za brezplačen prevoz na začetno točko. Več o tem ...


vir: www.kamnik.info

Seznam postojank s kratkim opisom dogajanja:

 1. Keršmančev park (začetna/končna točka Kamnik): Študentski klub Kamnik bo poskrbel za osvežitev (limonada/sok/voda) in sladkanje (sadje in piškoti). Zagotovljena zabava z velikim JENGA stolpom in frizbijem.
 2. Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik: na Šutni v Kamniku bo potekalo srečanje rezbarjev.
 3. Tuš: na Tuševi stojnici pri Titanovi brvi se bodo pohodniki lahko poigrali s pripravo unikatnega sendviča Slovenskih dobrot. Prijazne hostese bodo pohodnike razvajale z drobnimi presenečenji, manjkalo pa ne bo niti pijače niti jedače. Tuševa stojnica bo vabila z izvrstnimi dobrotami, s katerimim si boste lahko pripravili sendvič po vašem okusu. Trije najbolj izvirni sendviči po našem izboru bodo tudi nagrajeni. Pripravite unikaten sendvič, ga fotografirajte, sliko objavite na Facebooku ali Instagramu, označite @tusslovenija, dodajte #slovenskisendvic in se potegujte za super nagrade.
 4. KKS Kamnik: Pri pitniku in počivališču na Perovem bodo pohodniki vrteli kolo sreče in se potegovali za atraktivne nagrade.
 5. Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh: največji tovrstni dogodek v letošnjem letu v Sloveniji, s katerim bo tekač Bogomir Dolenc z 42 odtečenimi maratoni zbiral denarna sredstva za ustanovo Mali vitez. Pridružite se mu tudi vi na kakšnem dnevnem maratonu in s svojim tekom pomagajte malim vitezom.”Podprite največji športno-dobrodelni projekt letošnjega leta s poslanim SMS-sporočilom. Pošljite SMS na 1919 z geslom VITEZ ali VITEZ5 ter donirajte 1 EUR ali 5 EUR in postanite podpornik projekta tudi vi.”
 6. Turistično društvo Volčji Potok: pri teniških igriščih v Šmarci se bodo predstavile narodne noše.
 7. Modre novice: revija Modre novice bo ob mostu želja pod Homškim hribom pripravila nagradno igro Obraz z naslovnice Modrih novic. Pohodniki se lahko slikajo ob simulaciji naslovnice in osvojijo privlačne nagrade. Poleg tega si bodo pohodniki tukaj nabrali energije za drugo polovico poti z brezplačno kavo Emmi.
 8. Meso Kamnik: v parku ob Mlinarski brvi bo piknik s pokušino vseh dobrot bogatega repertoarja Mesa Kamnik, predvsem žar izdelkov (čevapčiči, pečenice, klobase za žar, odščipanci).
 9. Plesna šola Miki: Na Mlinarski brvi v Radomljah se bo plesalo in zabavalo.
 10. Turistično društvo Radomlje: ob mostu pri Vrtcu Kekec se boste posladkali z radomeljskimi krofi ali se fotografirali z narodno nošo.
 11. Ribiška družina Bistrica Domžale: na Škrjančevem pri teniških igriščih se bodo povezali ribiči in tisti, ki to niso. Predstavljen bo ribolov, ribiško upravljanje, ribolovni revirji, vrstni sestav rib v vodah, novosti pri tehnikah ribolova ter druge zanimivosti vodovja, s katerim upravljajo v Bistriškem ribiškem okolišu.
 12. Center za zaščito in reševanje Domžale: prikaz reševanja iz vode in gašenje požara; pohodniki bodo lahko gasili požar, se preizkusili v nudenju prve pomoči, najmlajši pa se bodo zabavali na gasilski delavnici. Povezani za večjo varnost!
 13. Bodifit: raztezne vaje za noge in hrbtenico
 14. Rod skalnih taborov Domžale: domžalski taborniki bodo predstavili svoje veščine ob mostu na Šolski ulici.
 15. Veit Team: brezplačne palačinke za vse pohodnike in možnost pridobitve testne vožnje za ves vikend.
 16. Ekologi brez meja: na točki vas bodo podučili o pomembnosti ločevanja, preprečevanja odpadkov in hkrati na zabaven način preverili vaše znanje o ločevanju ter vas seznanili z akcijo Očistimo Slovenijo in svet 2018.
 17. Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Občina Domžale (Visit Domžale): ob mostu pod Šumberkom boste z nagradno igro in anketo vstopili v prostor zadovoljnih ljudi.
 18. Planinsko društvo Domžale v Slamnikarskem parku: na začetni/končni točki v Domžalah bo prisotno Planinsko društvo Domžale, ki bo razložilo potek trase in vas seznanilo s svojimi aktivnostmi. V Slamnikarskem parku pri Občini Domžale se bo na Slamnikarskem sejmu že šestič obujalo spomin na dediščino slamnikarstva, ki je desetletja zaznamovalo mesto Domžale in okolico.

V sodelovanju s podjetjem Sanolabor bo na vseh postojankah in tudi na trasi pohoda na voljo brezplačna voda.

Pohodniki lahko prehodijo le del poti, ki je primerna za vse starosti in stopnje pripravljenosti (tudi za otroke); tisti, ki bodo prehodili vso pot, bodo nagrajeni z enodnevno vstopnico za domžalski ali kamniški bazen.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.