Uvod
  Aktualno
  Članarina 2017
  Članarina 2018
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Arso vreme - nova stran
01.03.2018

Ob novooblikovanem spletnem prikazu vremenske napovedi za Slovenijo Agencije za okolje Republike Slovenije (Arso) lahko mimo zapišemo - končno. Sedaj bomo uporabniki, ki bomo želeli osnovne napovedi in tudi podatke, lahko do njih dostopali hitreje in bolj enostavno, z računalniki kot tudi s pametnimi telefoni.

Nova stran Arso vreme ponuja podatke o trenutnem vremenu in desetdnevne napovedi za izbrane lokacije (po kliku na izbrani dan tudi urne napovedi - vreme, temperatura, veter, vlažnost, višina oblačnosti, količina padavin) ter omogoča dostop do napovedi za več kot 170 krajev po Sloveniji in bližnji okolici.

Uporabniški vmesnik se prilagaja velikosti zaslona in je primeren za uporabo tudi na pametnih telefonih. Ker je iskanje podatkov o vremenu eno najpogostejših, je mogoče bližnjico za želeni kraj namestiti tudi na namizje telefona. Vremenska napoved se posodablja vsako uro in se za naslednjih deset dni prikazuje v kombinaciji vremenskih simbolov, številk, grafov in po želji tudi na poenostavljenem zemljevidu.

Stranski meni nakazuje, da so v pripravi še nove vsebine. Dosedanje spletne strani državne meteorološke službe bodo še naprej dostopne na starem naslovu. K oblikovanju sodobnejšega prikaza vremenskih podatkov je Arso vodilo vse pogostejše dostopanje do podatkov z mobilnih naprav in ne najlažja navigacija po veliki količini podatkov na straneh meteo.si, s tem, da so uporabniki iskali predvsem enostavne urne prikaze vremenske napovedi za posamezne lokacije.


Nevarnost snežnih plazov: Plazovni bilten

Samo kot primer naj zapišemo, da lahko na primer sedaj enostavno vidite skupaj zbrane osnovne podatke o višini snežne odeje in novozapadlem snegu v določenem intervalu za vse vremenske postaje enostavno in predvsem bolj pregledno, kar bo zagotovo vzorec za še katere zanimive podatke.

Spletno stran Arso vreme bodo vsebinsko in tehnično še dopolnjevali, mnenja in predloge pa lahko posredujete na mho-prod.arso@gov.si ali se pridružite debati na facebooku ali twitterju.

vir: Nedeljski (21. 2. 2018)


Vodnik po novi spletni strani

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.