Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

10 finalistk akcije Naj planinska koča 2017
28.08.2017

Po 45 dneh glasovanja se je zadjega julija opolnoči zaključil 1. del akcije Naj planinska koča, v kateri bralci www.siol.net izbirate najboljšo planinsko postojanko leta 2017. Izmed 72 koč, ki so opremljene z ustreznimi certifikati, ste izbrali deset finalistk. Polovico ste jih s svojimi glasovi v finale pripeljali že lani, med najboljšimi so tudi tri novinke. Zanje lahko glasujete še vse do 12. septembra 2017.

Kaj planinski koči daje predznak najboljša? Odgovorov je najbrž toliko, kot je ljudi, a na vrhu lestvice lastnosti, ki vas privabljajo v posamezni planinski dom, so brez dvoma gostoljubnost oskrbnikov, dobra hrana, posluh za želje planincev, poznavanje okoliških gora, čistoča ..., svoj kamenček v mozaik priljubljenosti pa najbrž pristavi tudi dostopnost koče.

V 3. sezoni akcije Naj planinska koča 2017, ki jo na www.siol.net izvajajo skupaj s krovno organizacijo slovenskega planinstva, Planinsko zvezo Slovenije, ste glasove lahko razporedili med 72 planinskih postojank, ki so opremljene s certifikatom družini ali okolju prijazna koča ali imajo čistilno napravo.


Naj planinska koča 2015 je postal Planinski dom na Kumu, leta 2016 je lovoriko že drugič osvojil Valvasorjev dom pod Stolom. (foto Manca Čujež)

Akciji se je letos na novo pridružilo šest koč, medtem ko lanska zmagovalka, priljubljeni Valvasorjev dom pod Stolom, ki je že dvakrat osvojil laskavi naziv naj planinska koča, zaradi pravil, ki narekujejo, da zmagovalna koča prihodnjo sezono ne more kandidirati za titulo, letos počiva.

V prvem krogu glasovanja ste poslali rekordnih 29 tisoč glasov (kar je štiri tisoč več kot lani) in tako izbrali deset finalistk. Med finalisti je polovica takih, ki ste jih s svojimi glasovi v finale pospremili že lani, med elitno deseterico pa so tudi tri planinske koče, ki so se akciji letos pridružile prvič. Za finalistke lahko na www.siol.net glasujete do 12. septembra.

Finalistke izbora Naj planinska koča 2017 (razvrščene po abecednem vrstnem redu) so:

Kaj so povedali oskrbniki koč finalistk? Preberite na Siol.net. >>>
Z deseterico se je pogovarjala novinarka Alenka Teran Košir.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.