Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Krakovski gozd (izlet v okviru MDO KBO)
10.03.2016

NE POZABITE!

Pohod po Krakovskem gozdu

Krakovski gozd je idealen življenjski prostor za številne ogrožene vrste rastlin in živali. Del gozda je zavarovan kot naravni rezervat in je najpomembnejše mokrišče v Sloveniji.

Zbirno mesto bo v nedeljo, 20. marca 2016, ob 7. uri v Domžalah ob centru Tuš na makadamskem delu parkirišča.

Z avtobusom se bomo odpeljali do Kostanjevice na Krki. Najprej se bomo peš podali po starem delu mesta na otoku, prečili znamenita lesena mostova, nato pa se podali na pohod po Krakovskem gozdu.

Strokovno voden pohod bo primeren za vse udeležence, saj pot poteka po ravninskem delu gozda. V dobrih treh urah bomo ob opazovanju okolice prehodili Resslovo pot in ob njej odkrivali rastišča debelih vrb, domovanja 150 vrst ptic, spustili pa se bomo vse do meje pragozdnega rezervata.  Krakovski gozd je namreč največji nižinski poplavni gozd pri nas, posebej zanimiv in zavarovan pa je njegov osrednji del s stoletnimi hrasti. Pot nas bo vodila mimo Trstenika, enega redkih mokrišč, kjer rasteta tudi močvirska logarica in veliki poletni zvonček.

Za pohodnike je obvezna dodatna obutev za v gozd, priporočamo gumijaste škornje, v katere se bomo preobuli tik pred pričetkom pohoda. Po pohodu nas bo že čakala pripravljena topla malica v originalni zidanici na obronku Gorjancev. V Domžale se bomo vrnili predvidoma ob 18. uri.

Prispevek udeležencev je 6 EUR* za člane MDO KBO, za člane drugih društev je prispevek 10 EUR in vključuje prevoz, strokovno vodenje in toplo malico.

Prijave zbirajo vodniki po društvih do vključno torka, 15. marca. Prosimo, da pri prijavi sporočite tudi vašo dosegljivo mobilno številko.

PD Onger Trzin: Tina Kralj (040 365 121)
PD Blagovica: Sonja Mlakar (040 348 751)
PD Moravče: Igor Kanižar (041 487 419)
PD Komenda: Marjan Marn (041 694 209)
PD Kamnik: Saša Lindič (041 874 886)
PD Janez Trdina Mengeš: Boštjan Borštnar (041 602 296)

Za člane drugih društev bodo prijave odprte pri vodji pohoda, Heleni Kermauner, vodnici PZS,  od srede 16. marca do zapolnitve prostih mest na avtobusu.

Vabljeni!

* Pohod je sofinanciran s strani Meddruštvenega odbora Kamniško Bistriškega območja (MDO KBO), ki vključuje deset društev: PD Bajtar, PD Blagovica,  PD Domžale, GRS Kamnik, PD Mengeš, PD Kamnik, Plezalni klub Kamnik, PD Komenda, PD Moravče, PD Onger Trzin.

VABILO (pdf)

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.