Uvod
  Aktualno
  Članarina 2021
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Mladinski odsek Natisni stran
 

"Preživeli" tekmovanje "Mladina in gore"
22.03.2005

V soboto, 15. januarja, sta ekipi »Vezalkice« in »Nore krave« sodelovali na 16. državnem tekmovanju Mladina in gore, ki je potekalo v OŠ Fran Erjavec v Novi Gorici. Tja sta se novembra prebili preko regijskega tekmovanja v Semiču.

Vožnja v Novo Gorico je kaj hitro minila (peljali smo se skupaj z Lukovčani).

Začetek je minil v »prevelikem« številu himen (planinska, slovenska, evropska), potem pa je zadeva končno »stekla«: prijeten kulturni program, v katerem so sodelovali domači otroški zbor, gledališčniki, maržoretki in instrumentalisti.

Testi, ki so jih pisale ekipe so bili dokaj težki, sem in tja pa je bila v njih postavljena tudi kakšna »past«.

Po pisanju testov smo obiskali staro božjepotno svetišče na Kostanjevici nad Novo Gorico. Samostan je znan po grobnici Bourbonov, Škrabčevi knjižnici (slovenski jezikoslovec p. Stanislav Škrabec je tu živel več kot 42 let), v zadnjem času pa tudi po delovanju skupnosti Srečanje. Žal je bila grobnica ob času našega obiska zaprta, lahko pa smo se naužili pogledov na Gorico in Novo Gorico.

Sledil je spust do železniške postaje in trga pred njo, kjer se je odvijala prireditev ob vstopu Slovenije v EU. Po vrnitvi v šolo je sledilo finale.

»Nore krave« so, žal, naredile kakšno napako preveč in z 20 točkami zasedle 27. mesto. Šest točk več so dosegle »Vezalkice«, kar je zadoščalo za 11. mesto – žal še vedno premalo za uvrstitev med srečno finalno osmerico.
Po razburljivem finalu smo dobili novega državnega prvaka v tekmovanju »Mladina in gore«. To so postali mladi iz skupine GRS - Gremo raje spat iz OŠ Sostro (PD Ljubljana Matica), drugo mesto so zasedli domačini, ekipa Mravlje, tretje mesto pa ekipa iz OŠ Fram – Markacije (lanski državni prvaki).
Več o tekmovanju (s fotogalerijo) pa lahko pričakujete v naslednjih dneh.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.