Uvod
  Aktualno
  Članarina 2017
  Članarina 2018
  Članarina 2020
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Izlet DPM ob tednu otroka
06.10.2009

IZLET JE ZARADI NAPOVEDANEGA POSLABŠANJA VREMENA PRESTAVLJEN NA NEDELJO, 18. 10. 2009! Vsi ostali podatki (odhod, prihod, program, ...) ostanejo nespremenjeni.

Naše društvo letos sicer ni bilo vabljeno k sodelovanju, a smo vabilo našli na spletu ...

 
 
   
Družinski izlet v Rakov škocjan in Planinsko jamo
S pomočjo naših otrok in vodičev bomo spoznali vrsto kraških pojavov

Odhod bo z avtobusom v nedeljo 11.10.2009 ob 8h iz parkirišča pred osnovno šolo Trzin.

Pot nas bo vodila po avtocesti do Unca. V središču Unca zavijemo desno (napis Rakov Škocjan) in se peljemo nekaj časa vzporedno ob avtocesti. Na naslednjem križišču zavijemo levo in po makadamski cesti pridemo na konec doline pri Velikem naravnem mostu Cesta pa se nadaljuje ob celotnem zahodnem robu doline v smeri proti Zelšam in Cerknici. Našo učno pot bomo začeli pri izviru reke Rak. Najprej se bomo ogledali mali naravni most in se ob strugi kjer je učna pot podali do Tkalca jame kjer reka zopet izgine v podzemlje. Pot je dolga približno 2,5 km. Vmes se bomo ustavili pri hotelu in spili kavo…. Pot je v tem času zelo lepa, ker je voda nizka ali pa je sploh ni. Tako bomo lahko del poti hodili po strugi reke in od spodaj spoznali veličino obeh naravnih mostov. Po ogledu velikega naravnega mostu in vstopa Tkalca jame nas bo tam čakal avtobus in se podamo raziskovat še eno pravo znamenitost, ki je kot taka edinstvena na svetu.
To je podzemno sotočje reke Rak, ki jo bomo spoznali od izvira pa do ponora in reke Pivka, ki jo poznamo iz Postonjske jame. Po edinstvenem podzemnem sotočju v Planinski jami nadaljujeta pot kot reka Unica čez planinsko polje kjer ponikne in se na Vrhniki pojavi kot reka Ljubljanica. Jama ima urejene poti ni pa osvetljena (na srečo). Pot bodo vodili vodiči, ki nam bodo priskrbeli tudi svetilke. Voden ogled traja 1 uro in je primeren tudi za otroke (nad 6 let).

V brunarici pred jamo lahko pripravijo jedi z žara s prilogami (cca 8€ na osebo). Kdor bi želel jesti naj to obvezno pove ob prijavi.
Mogoče je tudi spremeniti zaporedje ogleda in jesti v hotelu v Rakovem Škocjanu, kjer pripravijo enolončnico s sladico za 4,5€.

Prihod v Trzin v popoldanskih urah (nekako do 17 h).

POMEMBNA NAVODILA!

  • hrana iz nahrbtnika;
  • športna oblačila in obutev;
  • obvezno spremstvo staršev;
  • v primeru dežja izlet ODPADE;
  • PRIJAVE se zbirajo do srede, 7. 10. 2009 – oddaja svoji učiteljici ali ga. Anici Mušič v 3. b razredu ali na E-MAIL lado.krasovec@siol.net ali 041 579 655.

DPM TRZIN VAM PLAčA AVTOBUSNI PREVOZ!

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.