Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Fotogalerije Natisni stran
 

IZI 2007 (24.11.2007) - 2. del
02.12.2007

Sveti Florjan je zavetnik trzinske župnijske cerkve, Podoba se pojavi tudi na gasilskem domu ter na Celovi kapelici (na sliki) na Mengeški cesti. Udeleženci raziskovalnega pohoda so morali najti podobo na cerkvi.

Smo se zgubili? Se nismo?

Udeleženci raziskovalnega pohoda so morali ugotoviti, kako se imenuje najstarejša, še delno lesena hiša v starem delu Trzina (Šuštarčkova).

Na Jemčevi cesti stoji hiša (v ozadju), ki s svojo slabo ohranjenostjo gotovo ne kaže na to, da se je v njej rodil veliki ljubljanski župan dr. Ivan Hribar.

Mačkovo mrliško znamenje ob prometni Mengeški cesti.

'Aleja lučk' v smeri gradu Jable. Nekaj več o njem lahko izveste na linkih na tej strani! Ponoči cesto razsvetljuje kar 64 svetilk - čarobno, a malo potratno.

Vprašanje, ki je zaposlilo naše prijatelje je bilo, kaj je bilo na steni pred obnovo gradu. Odgovor je zelo preprost: sončna ura!

Leta so naredila svoje, napis na skali je že slabo viden (zato smo ga računalniško 'obdelali'). Udeleženci so morali ugotoviti, kdo je dal vklesat napis v spomin na umorjenega jugoslovanskega kralja. Naj prišepnemo odgovor: baronica Marija Hipolita Lichtenberg-Janežič (umrla aprila 1942).

Temnilo se je že, a sodelujoči so še naprej iskali odgovore pri mimoidočih domačinih. Trzince so zelo pohvalili, predvsem njihovo prijaznost.

Pravzaprav je bilo pri opisanem potepu po Trzinu še precej več nalog, tule pa smo predstavili le nekaj tipičnih.

Fotogalerija: IZI 2007 (24.11.2007) - 1. del

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.