Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2024
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Namenitev dela dohodnine za donacije
25.12.2022

Vsako leto imate možnost donacije v dobrodelne namene, brez da bi vas to kaj stalo. Po novem lahko organizaciji v javnem interesu po lastni izbiri donirate do 1% svoje dohodnine. Status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa, za nedoločen čas je PD Onger Trzin pridobilo že decembra 2009.

Donacija ne vpliva na višino vašega vračila ali doplačila dohodnine. Ko določite prejemnika dela dohodnine niste v ničemer prikrajšani. Če se za donacijo ne odločite, gre ta 1% od odmerjene dohodnine v proračun RS.

To pomeni, da lahko davčni zavezanec posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%,… ali 1% oziroma šolskemu skladu ali skladu vrtca 0,1%, 0,2% ali 0,3%. Skupni seštevek vseh namenitev ne sme presegati 1% odmerjene dohodnine.

Vsem, ki ste nam doslej na ta način stali ob strani se iskreno zahvaljujemo. Vsak tako pridobljen evro pazljivo porabimo (predvsem za varovalno opremo). Upamo, da ostanete naši podporniki tudi vnaprej. Vabimo pa tudi nove donatorje.

Izpolnite obrazec (http://www.onger.org/depo/2022/donacije/doh_don_2022.pdf) in ga podpisanega pošljite na najbližji davčni urad (Finančni urad Ljubljana, Davčna ulica 1, p. p. 107, 1001 Ljubljana). Prejemnika donacije lahko določimo kadarkoli, vendar je potrebno, če želimo, da se prejemnika dela dohodnine upošteva že za letošnjo dohodnino, vlogo oddati do konca leta. Ko vlogo vložite enkrat, velja vsako leto. Vloge ni potrebno vlagati ponovno, razen če želite spremeniti prejemnika donacije.

V PD Onger Trzin namenoma nismo napisali, da nam namenjate 1% svoje dohodnine. Odločitev o višini donacije prepuščamo vam in se vam zanjo iskreno zahvaljujemo.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.