Uvod
  Aktualno
  Članarina za leto 2023
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Vrste in višina članarine za leto 2021
11.07.2021

Smo sredi julija in planinske poti so popolnoma oživele.
Ste že poravnali članarino Planinskemu društvu Onger Trzin za leto 2021?

Z včlanitvijo v planinsko društvo postanete del slovenske planinske družine. Koristite številne ugodnosti, ste nezgodno zavarovani in zavarovani za primer reševanja v tujih gorah, predvsem pa s plačilom članarine podprete delovanje izbranega planinskega društva, saj precejšen del članarine ostane prav društvom in klubom, zbranimi pod streho Planinske zveze Slovenije.

VRSTE IN VIŠINA ČLANARINE ZA LETO 2021

Kategorija članstva

Članarina

Družinski popust

A

Aktivni obiskovalec domačih in tujih gora.
Največji obseg ugodnosti.

60,00 €

54,60 €

B

Aktivni obiskovalec domačih in tujih gora.
Osnovni obseg ugodnosti.

28,00 €

22,60 €

B1

Oseba, starejša od 65 let.
Osnovni obseg ugodnosti.

21,00 €

/

S+Š

Dijaki, študentje s statusom, do vključno 26. leta.
Osnovni obseg ugodnosti.

18,50 €

15,00 €

P+O

Predšolski ali osnovnošolski otrok.
Osnovni obseg ugodnosti.

8,00 €

6,40 €

IN

Oseba z delno ali v celoti odvzeto poslovno sposobnostjooz. s podaljšano roditeljsko pravico.
Omejen obseg ugodnosti.

8,00 €

6,40 €


Družinski popust
Družinski popust se obračuna vsem družinskim članom,
kadar članarino plačajo vsi člani hkrati. Za družinske člane se štejejo: starši, otroci, mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov in osebe z odvzeto poslovno sposobnostjo. Za družino se šteje tudi starš samohranilec z vsaj enim otrokom. Člani B1 niso upravičeni do družinskega popusta.

SPLETNA VČLANITEV - PRENOVLJEN SPLETNI PORTAL

Planinsko članarino lahko poravnate tudi preko spletnega portala CLANARINA.PZS.SI. Ob včlanitvi mora član obvezno izbrati planinsko društvo (zelo bomo veseli, če boste izbrali kar PD Onger Trzin) ali klub, ter navesti določene osebne podatke (ime, priimek, naslov, spol, datum rojstva, elektronski naslov), katere posredujemo partnerski zavarovalnici za sklenitev članskega zavarovanja.

Ob spletni včlanitvi lahko podaljšate ali sklenete tudi naročnino na revijo Planinski vestnik in turistično zavarovanje za tujino z asistenco.

Plačilo je možno s kreditno kartico ali platformo Paypal. Ob spletni včlanitvi se dodatno zaračunajo administrativni stroški in stroški pošiljanja v vrednosti 2 € na člana oz. na družino.

Za neprekinjeno zavarovalno jamstvo moramo obstoječi člani članstvo podaljšati do konca januarja 2021.
V nasprotnem primeru začne člansko zavarovanje veljati šele ob vplačilu članarine.


SPLETNA VČLANITEV - PREKO SPLETNE TRGOVINE PD ONGER TRZIN

V društveni spletni trgovini lahko poravnate članarino za tekoče leto. Prav tako lahko v spletni trgovini kupite člansko izkaznico, dnevnike Ciciban planinec in Mladi planinec.
Kako poravnati članarino? Najlaže seveda preko društvene spletne trgovine, lahko pa kontaktirate tajnico društva Natašo (na e-naslov: natasa.braunsberger@gmail.com) in se z njo dogovorite vse glede plačila in prevzema članskih nalepk.

UGODNOSTI ZA ČLANE

Člani PZS smo nezgodno zavarovani za opravljanje številnih planinskih in gorniških dejavnosti, zavarovanje zasebne odgovornosti članov in zavarovanje za primer reševanja v tujih gorah s 24-urno asistenco in zdravstveno asistenco.

V slovenskih planinskih kočah prenočujemo ugodneje, s 50 % oz. 30 % popustom. Ugodneje bivamo tudi v več kot 1250 kočah partnerskih organizacij v Evropi in Kanadi.

Člani smo upravičeni do 20 % popusta za nakup v Planinski trgovini PZS, 25 % popusta na letno naročnino revije Planinski vestnik, vožnje z nekaterimi žičnicami in 30 % na vozovnice 2. razreda vseh vrst vlakov v Sloveniji. Ugodneje nakupujemo tudi v številnih trgovinah z gorniško opremo, oblačili in obutvijo ter opremo za prosti čas.

ČLANSKO ZAVAROVANJE

Člansko zavarovanje je natančneje predstavljena na zavarovanja.pzs.si.

Veljavnost zavarovalnega kritja
Zavarovalno kritje začne veljati ob 24. uri istega dne, ko je bila opravljena registracija preko spleta ali vnos v informacijski sistem Naveza. Storitev 24-urne asistence za organizacijo reševanja v tujini ter zdravstvene asistence za tujino se aktivira ob 24. uri istega dne, če so bili podatki posredovani zavarovalnici do 11. ure. Sicer se asistenca aktivira do 24. ure naslednjega dne.

Navodila za uveljavljanje zavarovanja in obrazci so objavljeni na clanarina.pzs.si.

Možnosti dodatnih zavarovanj za člane PZS
Člani PZS lahko sklenemo ugodnejše turistično zavarovanje z asistenco za tujino pri Generali Zavarovalnici d.d.. Dodatno zavarovanje sklenete individualno na portalu clanarina.pzs.si.

TEHNIKALIJE

Članarina v več društvih oz. dvojna članarina
Če želite biti član več društev, lahko v drugem poravnate le delež društvene članarine (določi jo društvo samo). Tudi v tem primeru morate podpisati pristopno izjavo, društvo pa vas vpiše v evidenco članstva v sistemu Naveza (kategorija članstva D). To je možno le, če ste se predhodno včlanili v matično društvo. Izbira te kategorije članstva je možna zgolj neposredno pri drugem društvu!

Za drugo društvo ne prejmete izkaznice in znamkice. Vse ugodnosti iz članstva PZS uveljavljate s članstvom v matičnem društvu.

Članska izkaznica
Novi člani izkaznico z znamkico za tekoče leto prejmete po pošti v roku 10 delovnih dni. Strošek izkaznice znaša 2 € (DDV in poštnina vključeni).
Člani, ki izkaznico že imate, lahko v primeru zapolnjene izkaznice, izgube ali spremembe podatkov naročite novo izkaznico pri svojem društvu ali na portalu clanarina.pzs.si. Strošek izkaznice znaša 2 € (DDV in poštnina vključeni).

Bodite pozorni, da pisma z izkaznico ne zavržete z reklamnim gradivom in ostalo pošto!

Dodatne informacije:

 Planinska članarina 2021

 Vir: www.pzs.si

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.