Uvod
  Aktualno
  Članarina 2017
  Članarina 2018
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Aktualno Natisni stran
 

Poletje je pred vrati, vrata planinskih koč so odprta
22.06.2018

Poletna planinska sezona se je tudi uradno začela z Dnem slovenskih planinskih doživetij na Rogli. Goste je začela sprejemati tudi večina izmed 180 planinskih koč in bivakov.

Slovenske planinske koče so odprte in pripravljene na planinsko sezono! Nekaj višjeležečih koč in zavetišč je zaradi različnih, predvsem tehničnih razlogov še vedno zaprtih, predvidoma pa bodo tudi te začele sprejemati goste najkasneje v prvih julijskih dneh.

S koncem tedna bodo odprte tudi vse planinske koče v okolici Triglava. Do začetka julija ostajata zaprti zavetišči na Krnu (Gomiščkovo zavetišče na Krnu) in pod Špičkom (Zavetišče pod Špičkom), celo leto pa ostaja stalno zaprt Dom Petra Skalarja na Kaninu.

V Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah vse koče obratujejo s poletnim delovnim časom. Izjema so le Dom na Peci, Koča na Pikovem in Dom planincev v Logarski dolini, ki zaradi kadrovskih izzivov ostajajo zaprti. Stalno zaprt je le v oktobrskem požaru pogorel Kocbekov dom na Korošici.

Na Pohorju so koče normalno odprte, opozarjamo le na to, da je pred meseci prenehala obratovati Koča na Klopnem vrhu, ki tako ne sprejema več gostov. Najbližji alternativi sta Ruška koča ter Koča na Pesku.

Ostale slovenske planinske koče obratujejo normalno in v skladu z že uveljavljenim delovnim časom.

Delovni čas koč se lahko zaradi različnih vzrokov spremeni oz. je drugačen kot v preteklih letih. Ažurne podatke lahko preverite na naslovu www.pzs.si/koce.php, kjer je prav tako navedeno, katere koče so odprte vsak dan in katere le konec tedna.

V primeru prenočevanja priporočamo rezervacijo prenočišča! Če ne boste prišli v kočo, v kateri imate rezervirano posteljo, prosimo, da o tem pravočasno obvestite osebje in tako omogočite prenočevanje drugim. Z željo zmanjšanja obremenilnega vpliva na okolje PZS priporoča, da obiskovalci za prenočevanje v planinskih kočah uporabljate svojo posteljnino, ki jo prinesete s seboj.

Matej Ogorevc (PZS)


Planinska koča - koča odprtih vrat in oken. Foto: Manca Čujež

Preberite še:

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.