Uvod
  Aktualno
  Članarina 2017
  Članarina 2018
  Članarina 2020
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Mladinski odsek Natisni stran
 

Občni zbor Mladinskega odseka (7.12.2004)
22.03.2005

Tudi občni zbori so lahko zabavni!
(Občinsko glasilo Odsev, december 2004)

 

Tudi mladi iz Mladinskega odseka PD Onger imamo 'svoj' občni zbor, vendar pa le-ta ni tako uraden in resen, kot bi prvo pomislili, ko slišimo zanj, temveč veliko bolj sproščen in zabaven – skratka takšen, kakršni smo mladi.

 

Letos smo se dobili že petič in kot se za čisto petko spodobi, smo ga tudi izpeljali odlično! Že ob prihodu smo vsi svojo pozornost usmerili v rdeči nahrbtnik, ki nam ga je pustil naš Orliček, vanj pa je skril … ne ne, ne povem vam še čisto takoj, saj je bil ravno ta predmet del nagradne uganke.

 

Občni zbor je nato začel Medo s pozdravnim govorom - po medvedje seveda. Nekaj uvodnih besed pa je spregovoril tudi predsednik PD Emil. In že je prišel najbolj zabaven del zbora – predstavitev planinskih skupin. Najprej so se predstavile Bibe s svojo hribovsko koračnico 'Bibe gredo v hribe'. Sledile so Nore krave s svojim mega singlom, v katerem sta najbolj izstopala bikec, ki se je kuhal v loncu, in pa pastirček. 'Dolge in kratke, okrogle in ploščate…' Hja, tako so se predstavile Vezalkice. Da pa bi vsi prisotni občutili, kako je, če si zavozlan, so pripravile še igrico, v kateri smo se zavozlali in odvozlali. Planinsko skupino dijakov, študentov in veteranov MO pa je predstavil častni gost Andrej, ki je prišel direktno iz Maribora.

 

Po vsej tej zabavi pa nam ni preostalo popolnoma nič drugega kot to, da smo si pogledali še, kako smo se zabavali v letošnjem letu. Skozi leto 2004 nas je s svojimi slikami popeljal Boštjan.

 

No, in sedaj je prišel tisti trenutek, ko smo končno odprli rdeči nahrbtnik in pogledali, kaj nam je Orliček skril vanj. Ven smo potegnili … smo potegnili … smo potegnili … ha, a vas firbec matra, a? No, ker je Orliček seveda pameten planinček, je vanj skril čelado. Srečna izžrebanka, ki je to ugotovila, pa je bila Nataša. Izžrebali pa smo še tri tolažilne nagrade. In potem je prišel sladek zaključek zbora. A zakaj sladek? To pa ugotovi kar sam na naslednjem Občnem zboru MO prihodnje leto.

 

Tomaž Kocman

načelnik MO PD Onger

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.