Uvod
  Aktualno
  Članarina 2017
  Članarina 2018
  Članarina 2020
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Najavljeni izleti Natisni stran
 

01.01.2020
Bevke – "Pot močvirskih škratov na Mali plac" (MO)

Pravljično-doživljajska Pot močvirskih škratov na Mali plac, urejena lahka pohodna pot, dolga 3,2 km, z višinsko razliko 96 m. Čas hoje je približno 2 uri, toda kaj lahko se zgodi, nas tako posrka v doživetja, da bomo potrebovali dlje – in obenem se nam bo zdelo, da je vse skupaj minilo kot blisk.

Pot močvirskih škratov na Mali plac se prične v Športnem parku Bevke, prvi del poteka skozi vas Bevke, nato pa zavije na osamelec Kostanjevica, se vzpne na vrh osamelca, nato pa spusti proti naravnemu rezervatu Mali plac ter se vrača nazaj v Športni park Bevke.

Z Močvirsko beležko (5,00 €) bodo otroci na poti zbirali močvirske žige in škratorunske simbole, prav posebne znake škratje pisave. Otroci so namreč na pomembni misiji: iščejo čarobni izrek, s katerim bodo pregnali urok močvirskih škratov, pri tem pa jim pomaga prijazna škratica Lilija.
Njihova doživetja na poti jim bodo popestrile velike lesene skulpture močvirskih živali, zelene rege, netopirja podkovnjaka, kačjega pastirja in seveda želve sklednice, ki je osrednji lik slikanice Mali plac. Ne manjkajo niti nabriti močvirski škratje. S pomočjo doživljajskih elementov bodo otroci skozi doživetja odkrivali čudovito naravo, saj se pravljični svet vseskozi prepleta z resničnimi lepotami narave. Mimogrede bodo izvedeli marsikaj zanimivega o življenju na Ljubljanskem barju nekoč in danes, pravljične podobe pa bodo vzdramile njihovo domišljijo, ob tem pa bomo kot za šalo prehodili čisto pravo pohodniško pot.

Več informacij sledi ...

Izlet vodijo: Irena Mučibabić, Nina Zupan in Emil Pevec

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.