Uvod
  Aktualno
  Članarina 2017
  Članarina 2018
  E-trgovina
  Upravni odbor
  Pravilniki, obrazci
  Kontakti
 
   Odseki
Mladinski
Markacijski
Propagandni
Vodniški
Naravovarstveni
Športno-plezalni
 
  Najavljeni izleti
  Članki, zanimivosti
  O Trzinu in Trzincih
 
   Zgodovina društva
  Spominska soba
  Zgodilo se je ...
 
   TV Onger
  Povezave
  Fotogalerije
 
Zgodilo se je ... Natisni stran
 

18.05.1970
Rodil se je alpinist Urban Golob

 
  Urban Golob
   
Urbana je usoda zaznamovala prav na poseben način. Pri osmih letih je zbolel za tumorjem v ustni votlini in prestal mnogo zdravstvenih posegov, ki so mu na obrazu pustili nekatere fizionomične spremembe. Med okrevanjem se je aktivno posvetil hoji v gore, na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pa se je učil tolkalnih instrumentov. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je študiral geografijo in sociologijo kulture. Sodeluje z mnogimi slovenskimi jazzovskimi in popularnimi glasbeniki. Med drugim je med leti 1994 in 2000 kot bobnar sodeloval z Vladom Kreslinom in Malimi bogovi.

Precej informacij o njegovem delu lahko najdete na njegovi osebni spletni strani.

Urban je alpinist postal leta 1987, inštruktor športnega plezanja pa leta 1997. Ukvarja se z vsemi zvrstmi alpinizma – ni mu tuje plezanje v skali in ledu, je dober športni plezalec in alpinistični smučar. Znano je njegovo zimsko prečenje slovenskih Alp.

 
  Peak 41 (6654 m)
   
Doslej je sodeloval na več odpravah, med drugim je kot fotograf odprave sodeloval pri Karničarjevem smučanju z Everesta (2000), najbolj odmeven pa je njegov vzpon na dotlej še deviški Peak 41 (Peak 41 (6654 m), zahodna stena, TD+ (V, 4+), 1500 m, prvenstvena smer in prvi vzpon na vrh, Uroš Samec in Matic Jošt, 14.-16.10.2000).

Urban Golob je bil urednik fotografije in avtor več člankov pri reviji Grif, trenutno pa je aktiven kot izvršni urednik pri reviji GEO Slovenija. Napisal je knjigo Na beli steni (Sanje 2004) ter bil soavtor knjige Z Everesta.

© PD Onger Trzin. Dovoljeno povzemanje strani s pripisom vira.